Contact


facebook


email


[sg_popup id=621]
Logo Wereldwinkel OBL PayOff
Logo Wereldwinkel OBL PayOff

winkel bezoeken of een bestelling Afhalen

Vanwege de corona maatregelen was ook de Wereldwinkel gesloten, maar vanaf woensdag 3 maart is de Wereldwinkel weer OPEN.

Alleen op afspraak kunt u op woensdag en zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur

de Wereldwinkel bezoeken of een bestelling afhalen.

Hieronder kunt u een afspraak maken om de Wereldwinkel te bezoeken of uw bestelling af te halen. Bij een bezoek krijgt u 20 minuten de tijd om uw gewenste artikel uit te zoeken en aan te schaffen. Zo kan iedereen weer genieten van alle originele producten van de Wereldwinkel.

[ea_bootstrap width=”100%” scroll_off=”true” layout_cols=”2″]

Hoe werkt een afspraak maken voor een bezoek

Hoe werkt een afspraak maken om een bestelling af te halen


Phone-square


Facebook


Envelope

Ons verhaal

De wereldwinkel Oud-Beijerland verkoopt  een grote variëteit aan originele cadeaus en een klein assortiment food artikelen.

Deze producten worden voornamelijk geïmporteerd uit Afrika, Azië en Latijns Amerika.

Wij, de medewerkers van de wereldwinkel Oud-Beijerland, zijn er trots op ons steentje bij te dragen aan eerlijke handel wereldwijd. Producenten, zoals koffieboeren, houtsnijders, beeldhouwers, theeplukkers, zilversmeden, keramisten en kunstnijverheidswerkers krijgen een eerlijke prijs voor hun arbeid.

Wij verkopen producten van producenten en importeurs die door de World Fair Trade Organisation (WFTO) zijn gecertificeerd. Zo wordt er een langdurige handelsrelatie aangegaan, waardoor producenten kunnen vertrouwen op regelmatige afname van hun producten. Een eerlijke beloning biedt hen de mogelijkheid te investeren in zichzelf , hun familie en de gemeenschap.

Het keurmerk Fairtrade betekent eerlijke handel met respect voor mens en milieu, zonder gedwongen arbeid of kinderarbeid.

Als je bij ons een cadeau koopt, regelmatig langskomt om je koffie en thee voorraad aan te vullen dan steun je de makers en draag je bij aan hun ontwikkeling en dat van hun kinderen.

Geschiedenis

1978

1978

 

 

In december 1978 wordt de vereniging ‘Coöperatieve Wereldwinkel Oud-Beijerland’ opgericht. Het doel van de vereniging is het bevorderen van die maatschappelijke veranderingen die nodig zijn, om te komen tot een rechtvaardige wereld- samenleving.

De vereniging tracht haar doel te bereiken door het vestigen en in stand houden van één of meer wereldwinkels waaronder wordt verstaan:

  1. meer bekendheid geven door aktie en informatie aan de feitelijke oorzaken van de problemen in de arme landen, alsmede van de problemen in de rest van de wereld, waarbij tevens getracht zal worden de onderlinge samenhang aan te tonen;
  2. het kopen en verkopen van goederen, voorzover dit voor het doel van belang is;
  3. alle overige middelen die bevorderlijk zijn voor het doel.’ (uit de akte van oprichting)

De initiatiefnemers tot oprichting van de wereldwinkel Oud-Beijerland komen uit de hele Hoekschewaard.

Bestuur en deelnemers (vrijwilligers) van het eerste uur zijn politiek geëngageerd en sterk maatschappelijk betrokken bij de wereldbevolking en tegen de beperkingen die derde wereldlanden ondervinden bij hun export naar het rijke Westen.

1979

1979

 

Begin 1979 wordt een pand betrokken aan de Molendijk in Oud-Beijerland. Vanuit dit pand worden tot 1994 veel voedings- en kunstnijverheidsproducten verkocht uit derde wereldlanden. Eerlijke handel met het Max Havelaar keurmerk wordt dan nog niet in de supermarkten verkocht.

1994

1994

 

In 1994 verhuist onze Wereldwinkel van de Molendijk naar haar huidige plek op het Vierwiekenplein. Daar wordt een karakteristiek nieuw winkelpand gebouwd.

Nog steeds profiteert onze wereldwinkel van het feit dat het pand eigendom is van de vereniging (in 1994 omgedoopt tot vereniging Ideële Wereldwinkel Oud-Beijerland). Daardoor kan de verkoop van producten uit ontwikkelingslanden voor een belangrijk deel ook echt geïnvesteerd worden in het bevorderen van een rechtvaardiger en vreedzamer samenleving.

Tot op heden verkoopt onze Wereldwinkel uitsluitend Fairtrade producten. Onze producten zijn of worden gecertificeerd door de World Fairtrade Organisation (WFTO). Deze organisatie hanteert voorwaarden waaraan artikelen en producten moeten voldoen om het Fairtrade keurmerk te verdienen.


Phone-square


Facebook


Envelope

Zakelijk

VAN KLEINE GESCHENKEN TOT CADEAUPAKKETTEN

Verras vrienden, familieleden, kennissen, medewerkers, gastsprekers, collega’s en zakenrelaties met een persoonlijk, maar bijzonder en bruikbaar geschenk of cadeaupakket.

De wereldwinkel in Oud-Beijerland biedt een variëteit aan mogelijke fairtrade artikelen om een geschenk te kiezen of een cadeaupakket samen te stellen, waar u, de gever, maar ook de ontvanger en de maker blij van worden.

Bij een bijzondere gelegenheid, als bedankje, bij een jubileum of verjaardag, als Sint-, Kerst- of eindejaarsgeschenk kunt u in onze wereldwinkel kiezen uit eenvoudige bestaande pakketjes of u stelt in overleg met ons een geschenk ‘op maat’ samen.

Kom naar de winkel en laat u inspireren door onze verrassende fairtrade cadeaus.

Als u speciale wensen hebt, denken wij graag met u mee. En kijken wij of wij uw wensen kunnen vervullen.

Laat u de keuze van een geschenk liever aan de ontvanger over, dan is een cadeaubon van onze winkel een goed idee. U kunt daarop zelf een bedrag naar wens laten invullen.

KOFFIE EN THEE VOOR GROOTVERBRUIK

Met grote regelmaat levert de wereldwinkel aan een aantal scholen, kantoren, kerken en bedrijven exclusief fairtrade koffie in verpakkingen van 250 en 1000 gram en thee in dozen met 1 kops envelopjes.

Wij kunnen garanderen dat de producten fairtrade en soms ook biologisch geproduceerd zijn.

Koffiebonen, fresh brew Aroma (machine maling) en snelfilter maling in kilo verpakking zijn voor bedrijven en instellingen bij ons te bestellen.Ook kunt u kiezen uit meerdere smaken koffie in snelfilter maling in een verpakking van 250 gram, dit per doos van 12 stuks.

Voor thee heeft u bij ons de keus uit acht smaken. In dozen van 8 pakken van 40 gram kunt u kiezen uit de smaken English Breakfast, Earl Grey, Green Tea, Rooibos, Lemon, Jasmine, Forest Fruit en Cinnamon.

U kunt ons vragen een doos samen te stellen van 8 verschillende smaken van 40 gram (elk pakje bevat 20 envelopjes van 2 gram).

Wij houden u op de hoogte van de levertijd en wij kunnen de bestelling bij u bezorgen, als u daar prijs op stelt.

Met uw bestelling steunt u de boeren in ontwikkelingslanden. Zo kunnen zij investeren in hun bedrijf en leefomstandigheden voor een duurzame toekomst.

KERSTPAKKETTEN, RELATIEGESCHENKEN EN PERSONEELSCADEAUS VOOR GROOTVERBRUIK

Verras ook uw zakenrelaties, gastsprekers, collega’s en medewerkers met een persoonlijk, maar bijzonder en bruikbaar geschenk of cadeaupakket.

Wat is er mooier dan het samenstellen van een Kerstpakket, relatiegeschenk of personeelscadeau waarin uw wensen uitgangspunt zijn. Wij bieden u de mogelijkheid om samen met ons uw ideeën te realiseren.

Om dit mogelijk te maken vragen wij u vroegtijdig (kort na de zomervakantie) in de winkel uw keuze te maken. Ook kunt u eenvoudige bestellingen telefonisch of per mail aan ons doorgegeven.

Wij zorgen ervoor dat uw geschenken op tijd gereserveerd en afgeleverd worden.

Met uw bestelling steunt u de boeren in ontwikkelingslanden. Zo kunnen zij investeren in hun bedrijf en leefomstandigheden voor een duurzame toekomst.

VAN KLEINE GESCHENKEN TOT CADEAUPAKKETTEN

De vrijwillige medewerkers van onze wereldwinkel kunt u regelmatig treffen op jaarmarkten, braderieën of met een kraam of verkooptafel in bedrijf of kerk.

We verkopen graag onze mooie producten. We timmeren graag aan de weg om de wereldwinkel uit Oud-Beijerland te promoten bij een groot publiek in de Hoeksche Waard.

Al jaren mogen we periodiek onze mooie cadeau artikelen en koffie, thee en chocolade verkopen in de Open Hof kerk na de dienst. Daarnaast staan we de laatste jaren op de midwintermarkt in Numansdorp, Onder de Regenboog in Heinenoord en de Nazomermarkt van Groei en Bloei op de Greup.

Met voldoende vrijwilligers lukt het ons zeker op meer van deze markten onze voor het voetlicht te brengen.


Phone-square


Facebook


Envelope

Nieuws

Geslaagde jubileumbijeenkomst

De Wereldwinkel is GESLOTEN

Door de gevolgen van het coronavirus is de Wereldwinkel tot en met zeker 2 maart 2021 gesloten.

Toch willen wij ook in deze periode iets voor onze klanten betekenen.

Klanten met concrete wensen voor een bestelling van koffie, thee, honing of chocolade of een ander artikel uit onze Wereldwinkel kunnen dit onder strikte voorwaarden bij ons bestellen.

De bestelling kan uitsluitend via ons mailadres en via een appje naar 06 233 65096 gedaan worden.

info@Wereldwinkeloudbeijerland.nl

Naast de concrete wens zet de klant naam, adres en telefoonnummer in de mail of appje.

Ons medewerkersteam overlegt hoe de levering veilig kan plaatsvinden.
U wordt daarover door ons geïnformeerd.

De betaling vindt ook in overleg plaats.

Mogelijkheden zijn een pinbetaling in de winkel of bij bezorging een bedrag overmaken op ons rekeningnummer.

Geslaagde jubileumbijeenkomst

De Wereldwinkel openingstijden gaan veranderen

Vanaf 1 november is de Wereldwinkel open op woensdag tot en met zaterdag van 12 tot 16 uur.

Geslaagde jubileumbijeenkomst

De Wereldwinkel is weer OPEN

Zaterdag 15 januari opent de wereldwinkel Oud-Beijerland weer haar deuren.

Wij zijn geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdagmiddag van 12.00-16.00 uur

Geslaagde jubileumbijeenkomst

Unicef kerstkaartensets

Met iedere UNICEF-kaart die je stuurt, help je kinderen waar ook ter wereld om kind te kunnen zijn.

Vijf redenen om UNICEF-kaarten te kopen:

Kijk op onze facebook pagina voor meer leuke dingen

Geslaagde jubileumbijeenkomst

De Wereldwinkel verzameld oude brillen

Voor een oogkliniek in Cambodja verzamelen de Wereldwinkels oude brillen in.

U kunt bij ons nog t/m 20 september uw oude bril inleveren.

Daarna gaan wij zorgen dat ze op de juiste bestemming komen.

De nieuwe eigenaars in Cambodja zullen er zeer blij mee zijn.

Genomineerde goede doelen

Ter afronding van ons jubileum jaar hebben we aan onze klanten gevraagd een goed doel
(project) te kiezen, waaraan onze wereldwinkel een donatie kan geven.

Zij stellen ons namelijk in staat een geldbedrag te doneren.
Daarvoor hebben onze medewerkers vier projecten genomineerd. Twee van deze projecten zijn gekozen door onze klanten en krijgen ieder een donatie van € 500,-.

Met grote meerderheid kozen zij voor de Stichting Mariëtte’s Child Care.
De tweede winnaar voor een donatie is de Stichting Jalihal.

Van deze donatie kan de Stichting Jalihal 250 bomen en struiken planten en deze de eerste vijf jaar onderhouden.
Kijk hieronder voor meer informatie over deze projecten!

Stichting Mariëtte’s Child Care

Stichting Mariëtte’s Child Care zorgt voor de liefdevolle opvang en verzorging van meer dan 40 kinderen in kindertehuis ‘Hanukkah’, werkt aan hun toekomst ‘Circle of Life School’ en bouwt momenteel een Junior High School voor 3 jaar voortgezet onderwijs in Sunyani, 400 km ten noordwesten van Accra, Ghana.

www.mchildcare.nl

Project Eén Miljoen Bomen

Project Eén Miljoen Bomen van de Stichting Jalihal. In de Jalihal regio in India zijn boeren en vrouwen betrokken bij het planten van de bomen en struiken en bij het onderhoud van de aanplant. Het project duurt tot 2023.

www.jalihal.nl

Phone-square


Facebook


Envelope

Vrijwilligers gezocht

Vrijwilliger worden ?

De meeste Wereldwinkels draaien geheel op vrijwilligers, zo ook onze winkel in Oud-Beijerland, de enige Wereldwinkel in de Hoeksche Waard.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons team willen versterken:

Wat bieden wij?

Geïnteresseerd

kom dan even langs in de winkel

Vierwiekenplein 1, Oud-Beijerland

bel met

0186621941

mail naar

info@wereldwinkeloudbeijerland.nl


Phone-square


Facebook


Envelope

Cadeaubon

Op zoek naar een mooi cadeau in onze wereldwinkel?

Maar valt het kiezen voor een ander u moeilijk en twijfelt u of uw keus wel de juiste is?

Dan hebben wij de oplossing in de vorm van een mooie cadeaubon. 

Sinds 1 januari 2018 hebben we onze eigen cadeaubonnen met het nieuwe logo van wereldwinkel Oud-Beijerland.

hoe werkt het

U kunt meerdere cadeaubonnen in kleine coupures bij ons kopen.

Wereldwinkel Oud-Beijerland accepteert de cadeaubonnen van Stichting Wereldwinkels Nederland


Phone-square


Facebook


Envelope

producten


aardewerk & keramiek

Onze andere aardewerk producten komen uit Indonesië, Thailand, Tunesië en Mexico.


beelden

Onze beelden worden gemaakt in o.a. Burkina Faso en Zimbabwe


buddha’s & wierook

De Yogi, verlegen of ingetogen man, is een geliefd geschenk om cadeau te doen.


doppers

Een duurzame manier om water mee te nemen. Verkrijgbaar in verschillende kleuren.


kaarten

De kaarten van Floris, Unicef en Amnesty vormen een onderdeel van de papierproducten, die onze winkel ruimschoots in voorraad heeft.


Phone-square


Facebook


Envelope

Aardewerk & Keramiek

Aardewerk & Keramiek

 


Terug naar productenBeelden

Beelden

Beelden

 


Terug naar producten

Boeddha’s & Wierook

Boeddha’s & Wierook

Boeddha’s & Wierook

 


Terug naar productenDopper

Boeddha’s & Wierook

Boeddha’s & Wierook

 


Terug naar productenDopper

contact

Openingstijden

Woensdag – Donderdag – Vrijdag – Zaterdag

12.00 – 16.00 uur

Woensdag tot en met Zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur

Dinsdag t/m Zaterdag 12.00 tot 16.00 uur

Zondag en Maandag Gesloten

Maandag 23 december 12.00 tot 17.00 uur

1e en 2de kerstdag GESLOTEN

1 januari GESLOTEN

Vanaf vrijdag 8 mei geopend van 12.00 tot 16.00 uur

 

Vierwiekenplein 1
Oud-Beijerland

 

0186 621 941

 


info@wereldwinkeloudbeijerland.nl

Vierwiekenplein 1

Oud-Beijerland

 

0186 621 941


info@wereldwinkeloudbeijerland.nl